2024-09-06

Kris start vaste job bij GinoBikes na succesvolle begeleiding


Lees hier het interview met Tom Vanderhoeght, zaakvoerder van GinoBikes.

Hoe verliep voor jou de samenwerking met GroepINTRO ?

Deze verliep zeer vlot. Het is het totaal pakket die er heeft voor gezorgd dat deze tewerkstelling tot een goed eind is verlopen. GroepINTRO neemt de ondersteuning van sollicitatie tot nazorg op zich . Deze ondersteuning is van groot belang. Want er is als werkgever niet veel tijd om alles te kunnen opvolgen. Jullie als GroepINTRO bieden deze ondersteuning en opvolging op een correcte manier aan. We zijn zeer tevreden met de samenwerking. Na het sollicitatiegesprek is er een kleine toelichting gedaan via de coach Giel Lammens. Kris had doorgeven tijdens het sollicitatiegesprek dat hij recht heeft op een stage. Na informatie te verkrijgen bij de coach Giel hebben we de sprong gewaagd en een stage opgestart. Dit zou gaan over een stage van 14 dagen.

Tom, je geeft aan dat dit een korte stage was van 14 dagen. Dat is niet evident om op een korte periode te kunnen beoordelen of iemand in jou team past of aan de werkgever voldoet. Hoe hebt je dit aangepakt ?

Tom geeft aan om stap voor stap aan de slag te gaan. Tom heeft even opgezocht wat de herstellingen ongeveer zijn in het Fietspunt. Ik ben vanaf dit niveau beginnen werken. We hebben in de herstellingen veel herhaling gestopt. Zo zijn we stilletjes aan stap voor stap vooruit gegaan en steeds werden er iets moeilijkere herstellingen aangebracht. Het viel op dat Kris snel bijleert en dat is zeer positief. Op deze manier hebben we de stage goed en efficiënt kunnen invullen. Het is de verdienste van Kris dat dit zo vlot is verlopen. Hij is zeer leergierig.

Hoe verloopt de tewerkstelling met Kris ?

Dit gaat super vlot. Kris is leergierig. Hij neemt iets zeer snel tot zich. We zijn nog steeds tevreden met de aanwerving van Kris.

Wat zijn de troeven voor de werkgever met de tewerkstelling onder het IMW principe ?

We merken dat dit nog niet is gekend. Voor ons was het een nieuwe gegeven. Maar ik zal niet ontkennen dat het voor ons een uniek systeem is. Het is een meerwaarde voor de werkgever dat er een loonpremie wordt voorzien. Uiteraard is dit een extra duw, om zo tot de aanwerving te kunnen overgaan. We waren nog niet op de hoogte van deze nieuwe wetgeving. Natuurlijk, is niet alleen de loonpremie maar ook de begeleiding die we kunnen aanvragen  van essentieel belang. Wij kunnen als werkgever ook begeleiding aanvragen en verkrijgen. Wij opteren voor begeleiding dat extern kan gebeuren, het is een win/win voor ons en voor Kris.. Deze begeleiding wordt ook aangeboden door jullie via samenwerking vanuit I-Diverso. Na het gesprek met I-Diverso zagen we alleen maar een extra kans om ook te kunnen bijleren. We hopen adhv de begeleiding zelf nog zaken te kunnen opsteken. Dit kan zijn nieuwe elementen vanuit HR standpunt.

Zou u de samenwerking  van GroepINTRO met andere werkgevers aanraden ?

Uiteraard, hoe wij het nu ervaren hebben zou ik andere collega zaakvoeders of ondernemers aanraden, om via het principe van IMW tewerkstellingen op te starten. Ik raad jullie zelfs aan bij andere werkgevers. Ik zal het anders zeggen, indien ik nog op zoek ben naar nieuwe medewerkers dan luister ik eerst bij jullie om te horen of er doorstromers klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

2024-09-12

TATOE in de steigers

Met TATOE maken we jongeren al vroeg bekend met het ‘loopbaandenken’ door hen waarheidsgetrouw kennis te laten maken met de arbeidsmarkt van de toekomst. TATOE staat voor Talentenatelier van de Toekomst. Het doel is om, samen met Belgische en Nederlandse partners, jongeren de kans te geven om hun talenten, interesses en dri

Lees nieuwsbericht
2024-07-11

Een tweede leven voor de bekende blauwe deelfietsen: Project Blue-bike Refurbished succesvol afgerond in Vlaams-Brabant

Hoe vorm je afgedankte Blue-bikes om tot zo goed als nieuwe fiet­sen? Vanuit die circulaire vraag lanceerde Groep INTRO samen met Blue-Mobility en de provincie Vlaams-Brabant het Blue-bike Refurbished project.

Lees nieuwsbericht
2024-05-02

Ontdek onze verhalen van 2023

Stap binnen in de wereld van Groep INTRO en ontdek de verhalen die ons dagelijks werk belichten. Van inspirerende ontmoetingen tot baanbrekende projecten, ons jaarverslag staat klaar om je mee te nemen op een reis door onze missie naar een inclusieve samenleving. 

Lees nieuwsbericht
Lees alle nieuwsberichten
Laatst gewijzigd op: 2024/09/10